fredag 8. oktober 2010

Only girl in the world

Det synger Rihanna, og den har satt seg fast på hjernen.

Enten den eller "her kommer vinter'n" med jokke, de går på rundgang akkurat i dag.

Det er fredag, og da sier vi det er helg. Jeg jobber normalt ikke fredager, så da bruker jeg dagen til å rydde, pusle litt rundt, dra til byen/ butikken osv. Nyter den med andre ord ;-)
Fredagen i dag nytes som alle andre, men denne gangen har jeg to små som tusler rundt sammen med meg. Fikk satt de små slavene til å ta ut av oppvaskmaskinen og støvsuge litt, så skulle rommene ryddes litt og tv-stua som er deres domene være respektabel før de fikk ukepenger og en tur til butikken. De får 20 kr per oppgave. Så i dag ble potten 40 kr på de hver. Helt greit synes jeg. Som oftest blir det bare annenhver helg, for når de er hos pappan sin er det han som styrer med lørdagsgodt og hvordan han gjør det er opptil han.
Jeg derimot vil gjerne at de skal gjøre _noe_.

De klager ikke hvertfall, og gjør de ikke oppgaven blir det ikke penger, så de kan fint velge å la være. Men. ;-)

Poenget mitt var hvertfall at fredager bruker jeg aldri ha jentene, men siden de ikke har sfo på fredager og det er høstferien så får jeg noen fine timer med de før far henter de igjen.
Akkurat nå spiser de litt av godteriet som er innkjøpt og ser på alvin. En fin pause etter en så god innsats synes jeg.

Hittil har jeg fått lest ferdig en bok, strøket noen klær og pakket til de skal dra. Ryddet litt, og vasket litt her og der. Har også fått sjansen til å lese litt "angstlektyre" og der får jeg jammen i meg noen overraskelser.

Jeg ble tilbudt plass ved en angstmestringsgruppe. Så i den forbindelse fikk jeg endel informasjon om hva jeg kunne vente meg ved det 20 uker lange "kurset". De driver eksponeringsterapi hvor man skal helst daglig, eller annenhver dag utsette seg for de ulike situasjonene som gir angst/ plager da om du vil.
Jeg skulle da også sette opp ulike mål.. De førte opp noen eksempler på de ulike situasjonene og de ulike målene:
Situasjonene :
Dra til byen alene
Ta ordet i et familieselskap
Stå i kø på kjøpesenter
Si i fra til noen når jeg er uenig
Gå på kafé alene
Være hjemme alene
Utføre en form for fysisk trening / trim

Målene:
Dra til byen og handle
Si nei når noen ber om noe og jeg ikke orker å stille opp
Ta toget/reise alene for å besøke noen som bor lengre unna
Gå på kino
Invitere venner hjem eller besøke venner

Det er her problemet kommer. Jeg har gjort alle de ulike situasjonene og jeg kan fint gjøre alle målene. Det er da ikke noe problem for meg å verken stå i kø, gå til butikken eller dra til venner. Så jeg blir litt oppgitt, eller skal jeg si overrasket. Er det dette jeg skal gjøre så kommer jeg til å bestå dette kurset med glans.

Jeg blir usikker på om diagnosen er riktig også, siden jeg er så utypisk. Ikke en eneste del av informasjonen jeg har fått kan jeg kjenne meg igjen i, unntatt da selve reaksjonen. Da er kanskje ikke et slikt kurs for meg, siden jeg fint kan gjøre alle de tingene.
Ikke har jeg problemer med å ringe, besøke fremmede ( om jeg må av en eller annen grunn) eller gjøre annet som dette kurset forbinder med angst.

Hmmm. Heldigvis kommer min godeste P (psykologen) tilbake på mandag og da skal jeg snakke med henne. Mener hun virkelig at jeg får noe ut av det kurset så skal jeg selvsagt gjøre det. Det er jo bare eksempler, men hvordan skal jeg eksponere meg for noe som kommer sjelden, men hardt og som jeg ikke vet hvorfor eller hvordan starter? Kanskje jeg ikke er så gal som jeg tror. ?

fredag 1. oktober 2010

Fredag jo

Og jeg har jobbet en kort dag. Men ble jeg ferdig?

Måte ile hjem for å ta i mot barn etter skolen ( de har ikke sfo på fredager) og dermed ble jeg ikke ferdig, men det finnes en ny dag.
Fikk juksa meg til å gjøre endel her hjemme, sendt noen mailer og litt sånn. Det får holde for nå går jeg inn i helgemodus.

Det var så utrolig mye som skulle fikses i dag,og jeg orker ikke stresse. Da går alt i stå. Det er jo fortsatt endel nytt for meg, så stress er farlig. Da gjør Heidi dumme feil.

Det orker ikke Heidi. Dumme feil før helgen = veldig dumt. Så sånn er det.

I helgen skal garderoben min til pers! Yes, endelig! Trenger å få revet opp gulvet, spadd (?) ut den gamle isolasjonen og legge inn ny, slenge på gulvplatene, sette opp stenderverk og isolere før veggplatene skal på. Litt lister, en god del maling og vips.  Heidi ( og apekatten) får skap!

Akkurat nå står de trådhyllene mine "all over the place", og det skal bli godt å få tilbake soverommet. Jeg er nødt til å ha det rent, ryddig og mye plass på soverommet. Nå står det to store skap der som ødelegger alt, pluss to trådhyller og en kommode *gal* + en ubrukelig lampe!
Neste trinn, eller forhåpentligvis i forbindelse med skapbyggingen kommer det opp en soveromsdør også! Woohoo, en dør hadde vært flott.

Det er ikke lenge siden vi endelig fikk skikkelig vann, så jommen blir man takknemlig for slike ting.

Vann, godt lys ( har levd i mørke i enkelte deler av huset pga elektriker -apekatten) og ikke minst en dør er noe som står høyt på Heidis-behov-for-trivsel-liste.

Snaaart håper jeg å kunne være eier av et nytt (midlertidig) kjøkken, så vi kan se hvilke behov vi har og hva som skjer videre. Mulig vi smeller ned en vegg, og da er det greit at vi ikke har kjøpt dyrt og flott kjøkken. Nå trenger vi virkelig skap-plass, så noe må gjøres. Jeg hadde håpet på en åpen løsning inn til spisestua så de blir litt mer integrert.

Bad står også høyt på lista, men det blir ikke i vinter. Jeg må bare glemme det. Jeg hadde uansett håpet å få ryddet rommet som var apekattens gamle soverom aka roterommet. Men mye står på om garderoben blir ferdig. Der inne står nemlig en nydelig gammel stol som jeg vil ha på soverommet til å henge klær på pynte opp? :D

En annen farge på det som er soverommet nå, som tidligere var et gammelt gjesterom, står også høyt på lista.

Jaggu begynner ikke den lista og bli lang a gitt.

En ting av gangen!

Pga tidsnød på kvelden har jeg vært nødt til å løpe meg en tur på morningen får å rekke alt. Kl seks er jeg oppe før fuglene med en hund, Sara, og beveger oss litt, mens gubbene (apekatten og hunden Otto) ligger hjemme og purker. Otto var ivirig de første dagene, men nå får jeg han ikke ut av senga. Han bare fnyser og går og legger seg, så da kan han ha det så godt. Sara derimot har satt veldig stor pris på en ekstra tur. Det er godt for mor og hund.


Så da var det endelig helg, og lørdagen skal brukes til å innta litt vin og beina høyt. Ha en flott helg!