søndag 25. juli 2010

I was aiming for the sky, ended up flat on the ground...

‎...but once again the sun is rising, you better keep on walking, keep on walking. - Salem Al Fakir

*mantra*

Minstemann skulle blitt 4,5 år i dag.

Enkelte ganger må man velge hvilken farge man skal se. Når jeg tror alt er svart må jeg faktisk se at ting har ulike gråtoner, litt håpefullt lysegrønt og kanskje t.o.m. litt råååsa.

En liten digresjon, men mine orkidéer har noen fantastiske blomster. Det er spesielt en blomst jeg fikk i forbindelse med begravelsen til minstemann, og tror du ikke den blomstrer like fint hvert år på denne tiden. Den har t.o.m fått noen små orkidébarn som vokser ved røttene til mamman sin. Det har jeg aldri opplevd før. Dette er også moder-orkidéen for etter den kom i hus kom det jammen mange mange flere. Så mange at jeg ikke har nok vinduer. Det er alltid noen som blomstrer så jeg prøver å holde de i stua akkurat da. Noen har jeg måtte gi opp, men de fleste kommer igjen og igjen.

Jeg har nettopp trent og nyter en stille og rolig søndag med jentene og apekatten. Det har regnet i hele dag,men det gjør ingen verdens ting. Varme sokker på beina og kryper i sofan. I dag føles det virkelig som om høsten snart kommer. *iiiik*
Håper på mange mange varme dager til.

tirsdag 20. juli 2010

ooooh jess..

Da var treningen atter en gang et faktum. Har trent jevnt annenhver dag nå denne ferien og det gjør gøtt. Faktisk hadde jeg en spinning-runde i går, så var det ned for å trene styrke i dag, og tilbake for mer spinning i morgen. Neste gang skal jeg nok prøve å samle det litt mer. Kjedelig å være der hver dag ;)

Jentene kom i går og det var mange hjertelige klemmer og "savna deg massssse, mamma". Det ble noen gaver og litt stæsj. Overraskelsen til eldste var en tur for bare meg og henne, til valgfritt sted. Nå har vi planlagt sted, billetter er bestilt og togbilletter ( ja, vi toger ) er betalt og hentet. Gleder meg veldig jeg. Detaljer og bilder følger etter turen. :)

Hadde selvsagt ønsket å kunne tatt med begge to, men nå har jeg tenkt lenge på det her og jeg vil gjerne ta med bare en. Til høsten / vinteren håper jeg å kunne ta med bare den minste. Da blir det til snøkledde strekninger og da skal apekatten få bli med, ellers tror jeg frøkna spiser meg levende. Hun har en veldig sterk personlighet og selv om jeg elsker henne herfra og til månen så er hun en sånn type at hun absorberer alt av energi rundt seg og bruker den opp. Hehe, så det ville vært godt å være to hvertfall deler av kvelden og dagen.
Apekatten kan få kjøre seg sine lange bortoverski-turer så kan vi ta det litt roligere. Hun har nemlig en veldig god kroppskontroll og jeg vil gjerne utfordre henne til mer fysisk aktivitet.

Syklene som ble kjøpt er også ledd i den treningen. Altså målet er å være aktive i hverdagen. De får dermed svømme det hjertet lyster på vinteren, sykle på sommeren, hoppe med hoppe tau ( med teller selvsagt, veldig motiverende) og vi har kjøpt fotballer, spretteballer o.l for å ha noe å gjøre. På sommeren er det ganske stille da det ikke er noe speiderturer eller svømming. Fra og med august skal minste sykle sammen med 8 + gruppe i terrengsykling. Kanskje om noen år kan hun holde følge med apekatten på sine turer. Kanskje grenserittet for ungdom hadde vært noe?

De skal hvertfall få mange av de mulighetene jeg ikke hadde selv.

torsdag 15. juli 2010

Vi har masse vær denne sommeren.

Nå stråler solen så fint til tross for at det ikke gjorde annet enn å regne bare noen minutter siden. Henger ikke helt med på disse forandringene, men jeg slipper å vanne blomster og gress.

Gresset jeg har sådd er hellig <3


Her kommer hvertfall noen bilder etter en veldig fin pinsetur noe på etterskudd.

 


Rett før jentene dro til sin far så kjøpte jeg sykler! Det har tatt lang tid for det koster jo sitt, men her ser dere altså ferien syklene ;)
Samme merke, men forskjellige størrelser da. Nye hjelmer og hansker. Veldig stas.

fredag 9. juli 2010

Jeg skal ikke..

skrive et kjempe langt innlegg om hvordan jeg savner minstemann. Det kan nemlig skrives veldig kort.

Akkurat i dette sekundet savner jeg en liten guttekropp som nettopp har lært seg å gå. Og jeg lurer på hvordan han ville sett ut denne sommeren hvor han skulle blitt 4,5 år.

Savner deg, lille gutten min.

torsdag 1. juli 2010

Da var det ferie

for min del hvertfall. Skal bare på en liten sommerfest i morgen på jobben, så er det lugnt.

Regner med minimalt med jobbing framover da personer som er sykemeldte kommer tilbake, men jeg tar opp litt jobbing et annet sted, men ikke på langt nær så mye som jeg har gjort.
Det ordner seg vel det også..

Jeg har startet litt av et prosjekt i apekattens hage. Jeg elsker blomster og hagearbeid, og apekatten har nok å ta av. Han bryr seg ikke det minste hvordan det gjøres, men vil gjerne bli tatt med på råd. For syns skyld selvsagt.
Prosjektet "hage" har vært veldig spennende, spesielt da budsjettet har vært lik null. Det som har hjulpet er god-gode naboer som setter stauder på trappa. Det møtte meg en varm sommerdag, etter en lang dag på jobb <3. Så jeg har vel på bare noen uker fått ganske mange slike etterhvert, og da har det blitt ikke mindre enn 3 bed som jeg har laget.
Ett går langs en garasje, og ett på den andre siden. Så har jeg ett som går ut fra det ene og ut langs gressplenen foran huset. Der har jeg sådd sommerblomster "sumpsnabel" ( bare navnet gjorde at jeg kjøpte de frøene, hihi ) og faktisk har de akkurat startet med å blomstre. Fin-fine blomster <3
Så har jeg lurt med meg kruspersillen og gressløken når vi har kjøpt krydderplanter fra butikken. De har blitt fine, så fine.

I tillegg til de jeg har fått, har jeg kjøpt gardeniaer. Rundt 5 ulike slag og løytnantshjerter ( hvite) og rosa keiserkroner. Fant gammel murstein som ble bedkanter, og apekatten hadde noen blomsterbed-kanter som han har kjøpt tidligere som han delte med sirkelsaga. Her er det gjenbruk som teller ;-)

Sammen med noen sekker med jord har man fått en flott liten hage. Ser alt at gardeniaene har vokst endel ( heldigvis har jeg ikke satt de tett) så håper de kan bre seg godt utover neste år. Gleder meg alt til neste år.. Sånn er det med hage!
Fikk en flott syrinbusk som har betydd starten på et nytt bed. Der mangler jeg fiberduk og bark. Men den som venter på noe godt osv.
Hadde håpet å få kjøpt noen vintergrønne busker, samt noen flere lettstelte små busker som blomstrer, gjerne hele sesongen. Men det får bli med tanken akkurat nå, men jeg ser alt hvordan jeg vil at resultatet skal bli.

Svigemor snakker om at jeg må ha en plan, og det har jeg. Inni hodet mitt er det en flott plan. Slike fine flotte planer som Egon alltid hadde, om resultatet blir så bra vet jeg ikke, men hage er noe som vokser seg fram, så får jeg ta på problemer på sparket.

Men altså, her er jeg.. Henger som kjent etter for halv pris og har det greit. Noe rusk er det, men satser stort på å få flere ting på plass etterhvert. Begynner med noe opplegg i august, så får håpe det blir resultater etterhvert.

To små jenter har blitt så store så store, og minstejenta mi har fylt år. Tenk som tiden flyr. Neste år begynner hun i 3. kl, og på en helt ny skole. Den gamle er nå tom, og kommunen har bygget en helt ny en som selvsagt blir større, men også nærmere. Minstejenta vokser som ugress og har strukket seg veldig. Hun  er en perfekt 8 åring som rager med sine 134 cm. En bestemt liten frøken med bein i nesa, og det vil hun nok trenge. Alt for lik sin mor at det er godt for noen, og et gummifjes uten like. Store øyne og et godt smil som sjarmerer de fleste i sin vei. Hun vet så alt for godt hva som matcher med hva og kan bruke tid foran klesskapet. Et skap fullt av "ingenting å ha på meg"-klær. Noe sier meg at dette kan bli verre med årene ;-)

En nydelig flott jente som har opplevd tunge ting og mistet alt for mye. 8 store-små år er hun blitt.. Håper vi får mange fine år sammen.

Så får dere alle ha en god sommer.