onsdag 28. april 2010

Jobb, jobb, jobb..

Begynner tidlig denne uka, så jeg er oppe og spretter kl halv seks.

Har jobb denne uka, så vet jeg ikke mer ( igjen). Men man kan jo håpe.

Har hatt et stk nedslående Navmøte, så siste rest av optimisme er snart brukt opp. Det koker stort i hodet mitt, og for å bevise det så har jeg greid å glemme et blodbank-besøk. :/ Det må jeg altså få ordnet på nytt.

Var i et annet møte i går, men det var veldig veldig positivt, på ett vis. På et annet vis så viser det meg hvor mye jobb dette vil kreve. Mer tålmodighet, mer jobb, mer tid.. Dette møte var så utfordrende på en slik måte at alt annet forsvant gitt.

Barna har vært hos sin far noen dager, og er på vei hjem i dag. Deilig å se de gode barna igjen.

torsdag 22. april 2010

Tidlig helg...

For det er ikke jobb i morgen, det er begravelse. Man får ta det for det, det er.. Nemlig sørgelig og vondt, men høyst nødvendig. Lurer veldig på min egen reaksjon, siden det er første jeg er i en begravelse siden minstemann.

Siden vi ikke brukte et kapell, så er vanskelig å tro at jeg finner mange likhetstrekk, men likevel er målet det samme. Man skal ta farvel. Det er alltid tungt å høre at et elsket menneske er gått bort, og jeg kjenner jeg gruer meg veldig til å ta farvel med min mor når den tid kommer.

Mamma er for meg så utrolig sårbar, men samtidig den sterkeste jeg kjenner. Hun er min orden, for hun gir meg ro der jeg bare ser kaos. Hun er ofte mitt lys, der jeg bare ser svarte natten. Jeg føler meg veldig heldig og priviligert som kan ha et så godt forhold til min mor. Og jeg håper jeg forstår verdien av det også. Hun trøstet når andre såret. Min far har jeg veldig vondt av på mange måter, men jeg tror ikke han kan forstå hvordan han har skuffet meg. Gang på gang, men heldigvis har jeg hatt mamma der. Trøstende, selv om jeg var veldig sint og skuffet.

Siden hun er den neste i rekken, selv om jeg håper det er fryktelig lenge til at hun skal bli borte, så gjør man seg noen tanker. Hun kan irritere vettet av meg, ( ja, jeg har noe igjen ) samtidig aner jeg ikke hva jeg skulle gjort uten henne. Hjelpes meg, jeg er 30 år om noen år, men jeg kan ikke miste mamma!

Jeg har gjort meg mange tanker om mange ting den siste tiden, men kan ikke si jeg blir noe klokere. Heldigvis er jeg smart nok til å skjønne når man kan trenge litt hjelp, så det har jeg gjort. Håper jeg får en ny "kamerat" etterhvert som jeg kan lufte mine mange rare tanker og ideer med.

Så får jeg styrke meg mentalt i kveld for å være forberedet på det som skjer i morgen. Det blir tungt, men godt på samme vis.

Her kommer mine finke-oppdateringer: Det ble ikke så lenge som jeg hadde trodd, for jeg har oppdaget et smutthull!
1. Jeg er flink til å spise sjokolade
2. Jeg er flink til å drikke vann
3. Jeg er flink til å skru av tven. ( litt usikker på denne, men den får stå )

tirsdag 20. april 2010

en vakker dag

Benytter anledningen til å dele en sang..

Nemlig "En vakker dag" med dum dum boys.
Aner ikke om den finnes på youtube, men jeg hører på den fra spotifyen min. <3

ER DET BARE MEG
ELLER BLE DET BRÅTT MØRKT HER
SOLNEDGANGEN KOM SÅ ALTFOR NÆR TIDENS TANN ER SLEM
ER PÅ HUGGET HVER DAG
TIL ALT SOM ER IGJEN ER TAPTE SLAG
EN AV EN MILLION BLIR TRUFFET AV LYNET
MEN ALLE SOM EN GÅR VI PÅ TRYNET
DET ER EN VAKKER DAG ET ELLER ANNET STED
EN VAKKER DAG ET ELLER ANNET STED
TRODDE DU VILLE VÆRE MED
STÅR SKREVET I SAND
HVERT SKRITT DU HAR TATT
LØNNA HAR DU ALLEREDE FÅTT
JEG SÅ DEG I GÅR JEG SÅ SYNER
SKULLE VÆRT HER DET GÅR SÅ DET GRINER
DET ER EN VAKKER DAG ET ELLER ANNET STED
EN VAKKER DAG ET ELLER ANNET STED
TRODDE DU VILLE VÆRE MED
TRODDE BUNNEN VAR NÅDD
DU DRO FRAM EN SPADE
SMILTE SKJEVT OG HVISKET HA DET
EN AV EN MILLION BLIR TRUFFET AV LYNET
MEN ALLE SOM EN GÅR VI PÅ TRYNET
DET ER EN VAKKER DAG ET ELLER ANNET STED
EN VAKKER DAG ET ELLER ANNET STED
TRODDE DU VILLE VÆRE MED


Ja, når du tror du har nådd bunnen så gir noen deg en spade. Neida, vennen min. du må nok grave deg enda litt til..

Fikk et aldeles for *pip* brev fra Nav, og her må jeg nesten le eller gråte. Kanskje begge deler? Det blir suksess.. Jeg har alltid sagt det er en ørfin grense mellom sorg og galskap. Ikke at jeg havner i galskapen, men noen dytter meg uti den på et vis. For brevet fra Nav ( jada, jeg kommer til poenget ) fortalte meg at jeg ikke har rett til mer støtte. Og dermed ramlet hele Heidi enda litt mer ned.

Joda, jeg skal nok overleve, men livet handler ikke om å overleve. Det burde faktisk nytes innimellom også.. Brevet sier altså at jeg fra og med mai står uten noen form for støtte, og jeg må enten søke sosialen ( noe som ikke er aktuelt ) eller så får jeg skaffe meg en jobb da. ( ja, DET har jo vist seg å være enkelt..*iråni* )
Så nei, det var ingen vakker dag, men det skal bli en vakker uke. Omsider. Det tar bare litt lengre tid.

Så du trodde innlegget ville være hyggelig siden jeg hadde så fin overskrift? Nei, beklager å måtte skuffe deg.. Jeg skal faktisk avslutte litt hyggelig, nemlig skrive fem tre ting jeg god på! Altså, ikke mestrer perfekt, men klarer..

1. Jeg er flink til å elske mine barn
2. Jeg er flink til å stelle for andre både her hjemme og på jobb. (Aka husmora på jobb )
3. Jeg er god på å strikke.
Enkelt penkelt detta. Verre blir det når jeg skal finne nye tre ting neste gang. Noe sier meg det kan ta lang tid å poste neste innlegg gitt.
Da var det tirsdagskveld. Nyt den!

lørdag 17. april 2010

ny epost!

og jeg fikk tak i nye sko til mellomste-minstefrøken..
De er helt like de forrige, bare to nummer større. Denne lille-store jenta mi bruker 35 i sko. Gjett om hun ligner på sin mor stakkar.
Jeg har sko i størrelse 40 -42. Sant skal sies at de i 42 tilsvarer nærmere 40, men likevel. Andre sko må jeg ha ca 40,5 for å trives helt. Min bror er mye verre, så det er nok slekta mi det gett.
Far hennes har pygme føtter å regne, da han gjerne brukte mine sko :/
Det var da jeg begynte å kjøpe joggesko med rosa detaljer for å begrense hans bruk av mine på jobb og til butikken og etc.
Her er hvertfall skoene.. Helt like de gamle som sagt, og jenta er veldig fornøyd. Noe som ikke kommer fram på neste bilde, da hun ble nektet en is.. 

 Det skjærer i et mors hjerte å se hvor lik hun er meg egentlig. For hun har nøyaktig den samme rynka som jeg har mellom øya / i panna. Her skulle det vært noen liter butinox, botox og alle oxer som finnes :/


Men uansett, poenget mitt om det ikke kom helt fram her, så måtte jeg bytte epost. Start.no skulle legge ned, men endte med at powertech skulle drive det mot betaling. Det er koster jo _ingenting_ om man ser stort på det. 29 kr måneden, men alle munnfuller gjør enn feit elns. Så hvorfor ikke skaffe en som en gratis først som sist.

Altså, jeg har samme epost inntil @ punktet. Der blir det gmail.com. Om dette ble noe uklart, så skriver jeg det skikkelig.. Hsorsdal  at  g mail dått com  :D 
Så er det bare å ta kontakt om det skulle være noe. Fram til 1. mai vil den gamle fungere, men etterhvert er den død.

helg!

Da var det endelig lørdag. Ikke at jeg skal klage. Stortrives på jobb, og skulle gjort mye for å kunne bli der, men men..

Jeg er fortsatt stappa forkjøla. Våkner hver morgen nå siden forrige helg, og hoster, nyser og sår i halsen. Jeg har vurdert allergi, men det tyder egentlig ikke på det. Jeg har en hoste som ikke gir noe tvil om at jeg brygger på en infeksjon, og ikke allergi. ( altså ikke pga selve hosten, men hva som kommer opp. Urk. ) Det sliter på nattesøvnen, så jeg er mye trøtt. Jeg drømmer hele tiden, og omtrent hver natt denne uka har jeg hatt skikkelig mareritt. Type alle i familien dør, mister alt jeg eier i en brann, ja i det hele tatt.. Apekatten ble kreftsyk, og jeg måtte pleie han på dødsleiet hans. Veldig slitsomt mentalt. Til tross for at jeg blir veldig praktisk i drømmen. Hvordan ordne begravelsen, hva skjer etterpå med huset vi tydeligvis hadde sammen, for å ikke snakke om barna vi hadde sammen.. :o Men jeg våkner opp og er ikke helt sikker på hva som er sant. Det gjør det utrolig slitsomt.

Fikk barna i går, og har koset meg med de. Nå ser de på tv, mens mor surfer litt. Dagen i dag blir oppdelt av svømming, tur i butikken, bursdagsselskap og ulike oppgaver i hjemmet..

Var på loppis i går, og fikk tak i en fin fruktkurv og en billig skohylle. Har trengt enda en i gangen, og nå er den der. Nå trenger jeg bare å få kjøpt et par sko til frøknene, så blir det bra. :)
God lørdag!

torsdag 15. april 2010

Fame

Fikk et brev for noen dager siden av Fame. Der stod det ( noe forenklet og forandret )

Kjære Heidi.

16. juni. 06 ble du og dine kjære fotografert hos oss *snufser* Nå skal vi slette filene på databasen vår, så vi gir deg dette tilbudet om å kjøpe bildene som ble tatt *dobbel snufs*
Det koster mange penger. Mange penger som du ikke har. Til tross for at du får tilbake 274;- fra strømselskapet ditt. Innen 30. april må du hoste opp ca 1500 kr, for å kunne kjøpe både visningsbildene, råmaterialene og de retusjerte som du i sin tid kjøpte ( eller fikk, for jeg fikk et gratis.. Tenk at det er mulig)
Så nå kan du sitte der og tenke at minstemann sine bilder blir slettet. Bilder du aldri kan få tatt om igjen, og aldri får tilbake.

mvh Fame.


Dette har jeg da altså grublet meg i hjæææl på hva jeg skal gjøre med. Det slo meg så inderlig i fjeset. ( i mitt lettere solbrente fjes faktisk)
Men men, jeg skal nok finne en råd. Det blir bare verre med alt det andre jeg ikke får kjøpt. Har enda ikke sultet ( utenom frivillig) så det går vel bra dette også.
Får jeg det ikke til, så neivel.. Da klarte jeg det ikke. Men tanken på at et minne, et bilde eller en liten minstemann sak skulle forsvinne fra denne verden og jeg ikke gjorde alt i min makt for å hindre det, så ville det ikke bare vært surt, men jeg ville angret til beinet. Jeg skal snu enhver stein!

Heidi tar på seg rustning og vernesko. Det kommer til å bli en humpete tur! 

woohoo!

Skal sykle igjen i dag på jobb. Det er veldig deilig, selv om jeg blir svett som en.. en... Heidisom har syklet?
Etter bare noen dager nå med en brødskive mindre, mindre snop og mer trening så merker jeg det på klærne. Gikk en 30 mins tur etter personalmøte i går kveld, så jeg ramla inn døra rett før luksusfellen. Kastet meg i dusjen, og fikk med meg innspurten. Så var det paradise hotell fra senga, så natta.


Og nå er det en ny dag.. :)


Fått beskjed om jobb fire dager neste uke. Det er veldig bra. Babysteg, Heidi.. Babysteg. Søker og søker ellers, siden jeg har fått tydelig beskjed om at jeg ikke har noe framtid der annet enn slik jeg brukt i dag. Det funker ikke på langsikt, så *rister oppgitt på hodet* man får være positiv og tenke gode tanker *sukk*


Men ut å kaste seg på sykkel da vel. Ha en flott torsdag.

onsdag 14. april 2010

Tjohei

Her går det en kule varmt om dagen..

Mye som skjer, så jeg er bare raskt innom før jobb. I dag er det attpåtil personalmøte, så jeg er ikke hjemme før seint. Har senvakt også - hele uka, så jeg har vært sistemann til å gå. Egentlig deilig, men ganske slitsomt.

Her er jeg hvertfall! Henger etter for halv pris.. Har syklet til jobb to dager nå, og det har vært deilig.

Det tragiske som har skjedd denne tiden er at en veldig god vennine har mistet sin mormor. Det var ikke uventet, men veldig trist. Det er aldri godt når noen dør, men enkelte er det lettere å se tilbake på med et smil enn andre. Om man har vissheten om at personen har levd et rikt og godt liv, så synes jeg personlig at det er lettere. Tenker selv når min egen mormor døde. Det var veldig trist, men jeg var også utrolig glad for å ha kjent henne og kunne se tilbake på tiden vi hadde sammen med et smil.

Dø er aldri godt, hvertfall ikke for de som sitter igjen, men det er en høyst nødvendighet. Selv om den er å foretrekke for den eldregarde som er mettet på livet, så rammer det veldig vilkårlig. Jeg selv har blitt så dødelig atte det går ikke an.. Jeg prøver å presse grenser, jobber hardere for kroppen min og ta de rette valgene, men det er jammen ikke lett. Det eneste jeg vet ( og kanskje trøsten noen ganger ) er at vi alle skal dø. Ingenting setter ting mer i perspektiv enn når man mister noen av sine nærmeste.

Ubønnhørlig så drar livet videre, med eller uten deg.

R.I.P.

søndag 11. april 2010

Det er søndag

barn - "maaaamma, det ville blitt kasstastrofe." 

meg- "Ehhm, hva da lille venn? Det heter forresten katastofe" 

barn - "Om jeg hadde brukt bikinitoppen til søsteren min til denne trusa, for våre bikinier matcher ikke."

meg - "ehhm, ja.. Men du, vi må ha en liten prat om å bruke sterke ord i hverdagen.... "

 

Jentene har nå gjennomført sitt første svømmestevne. Gjort mange erfaringer på det feltet, så neste gang tar vi med mat, ekstra håndklær, og gode stoler. 3,5 time på en benk er helt utenkelig. Heldigvis satt rumpa for det meste på en campingstol, så jeg skal ikke klage.
De fikk et trofé hver seg, og var umåtelig stolte! Noe mor, apekatten, far og mormor også var selvsagt. 

Eldste kom på 2. plass ved et tilfelle :D De svømte totalt 3 heat hver. 25 m bryst, rygg og fri. Det var nesten en time mellom hvert heat, så dette tok litt tid. Filmet endel av det, så det blir morsomt å ta fram om noen år. Bare på et år er de blitt så utrolig flinke. For et år siden svømte minstemellomfrøken med baderinger og nektet å prøve svømmebriller. Nå er hun mer under enn over. Flinke flinke jenter. 

Andre deler av gårsdagen ble brukt i apekattens hus ved å rydde og vaske litt. Det var mange mange planker som skulle bæres ut og vekk. De står nå i en pen stabbel i garasjen og venter på motorsaga. Det er sørgmodig å skulle kutte så gamle og forseggjorte stokker, og bare brenne de, men men.. Ut må de. Trappa hans er nå snudd, og store deler av veggen(e) er revet. Nå er det bare x- antall rom til som skal pusses opp. Det er grunn til at vi ikke bor sammen kan man si.. 


Nå er det sykkeltur som står på planen, så venter det en full uke med senvakter. Det vil si jeg er sistemann som går. Slik blir det vel hele April, om jeg er heldig. 

Pust rolig ut og inn, det er søndag. Det du ikke har gjort til i dag, kan vente en dag til.. *overbevist*

 

onsdag 7. april 2010

En tur til butikken

kan gi mye hodebry.

Jeg er av den meningen at man skal skrive en handleliste, for jeg _må_ for all del ikke glemme noe. Det betyr enda en gåtur den dagen, og det gidder jeg virkelig ikke.
Men når man bare skal ha to ting så bruker dette topplokket å fungere. To ting skulle jeg altså ha.. Smør og frukt. Så hva gjør man for å huske bare to bittesmå ting.. Jooo, man sier de om igjen og om igjen..

Smør og frukt, smør og frukt, *nynner fint for seg selv* Dette går jo kjempe fint! Se de nydelige endene da, Smøøøøør og frukt! Snart framme.. Hva skulle jeg huske? joo, smør og frukt, smørogfrukt, ikke miste fokus nå,smørogfrukt, smørfrukt, smørfrukt, smørfrukt *messer om og om igjen*

En noe stresset mor ankommer butikken med det ene målet i hodet, nemlig å finne smørfrukt. Hvor i alle dager finner man det da? Hmmm..
Da jeg skulle til å spørre betjeningen hvor i alle dager de hadde smørfrukt, så innså jeg blemma gitt...

*rødmet litt ned i skoa nå ja*

tirsdag 6. april 2010

Dager nærmere..

alt egentlig!

Har fått avklart jobb hele uka og neste. Så man må bare tro det ordner seg for snille piker, men det er ikke fast på noe måte. *krysse fingrer for at noe dukker opp snart* Har sendt unna to søknader i løpet av påsken!

Har gjort endel hjemme i dag som å brette tøyet som jeg vasket i helgen :/ Har jobbet, og er ganske mør akkurat nå. Gjespet vel gillioner ganger i løpet av dagen, om det finnes.

Hele dagen i morgen går med til en høyst nødvendig tur. Skal bli godt å ha det gjort.

Vel, barna nekter å legge seg, og mor gir opp og parkerer rompa foran pcen to min...

Serenity now!

mandag 5. april 2010

Påskeoppsumering

konklusjon :

Gått minst en times tur hver dag
bada på badeland
to fornøyde barn etter skattejakt og med enorme egg
vært i nabolandet og handla
en vellykket middag hos svigers
en bra skjærtorsdag-sammenkomst
et stk besøk av vennine til mellom-minstesøster
flere bekymringer ang økonomi, eller manglende sådan etter kontakt med nav
avklart to jobbedager til uka, men på maks 11 timer totalt.
vaska endel og ser snart bunnen av skittentøyskurven
 ryddet balkong
pottet om frøene
begynt på nytt strikkeprosjekt
lest ut to bøker
og straks ferdig med påske-kryssordbladet *krysser fingrene for gevinst*
Alt i alt en grei påske.

Jeg er totalt 4 måneder og 15 dager nærmere en bursdag, og 4 måneder og 25 dager nærmere minstemanns 3 års dødsdag.
Jeg er flere skritt nærmere å ringe legen for å få litt hjelp..

lørdag 3. april 2010

April, her kommer viiii

Har forberedet meg på April ved å rydde balkongen. Nå står det tomme blomsterpotter og venter på blomster.

Etter det store snøfallet, så klarte kassene mine og sprekket ved at jeg måket inn i de med spaden. Ikke helt meningen, men sånt skjer. Da får jeg kjøpt noen nye etterhvert som er mykplast, ikke de stive. Tenkte å ha en ute ved hovedinngangen også. Ser de har hatt det før, for det står igjen to skruer i rekkverket. Tenk å komme hjem hver dag til flotte blomster. Det skal bli godt.

Det nye i år er at jeg og jentene har sådd noen små frø, og de kommer seg. Ante ikke hvor mange jeg skulle ha så det ble 9 -10 stk av en liten blomkarse type som maks skal bli 30-40 cm. Lurer litt på om de må bindes opp, for de er alt blitt kjempe høye. Også ble det 6-8 stk med en villig tagetes som blir maks 20 cm.

Tatt noen bilder..

Bare noen dager etter såing, og de har alt skutt fram.. 

Den lengste av de foreløpig.

.

Så måtte de over i noe større.. tok bare de største forløpig, for de har det best i de små torvbrikkene enda.

For å kunne se høyden skikkelig, har jeg da brukt min (lekre) arm 

De blir så fine atte :D

De andre vi har sådd er tagetes, og gror sakte men sikkert fram. Blomkarsen er jo overlegen på høyde foreløpig, da de andre er maks 3 cm. Men håper de vil blomstre litt på hver sin tid, så vi kan nyte de lenge.

Har noen andre som skal direktesåes, men det tror jeg blir i et bed hos apekatten.

Apekatten og jeg var som seg hør og bør ute på byen på skjærtorsdag. Der var det alt for mange mennesker, og vi måtte bare innse at russen er kommet.



Og i dag er det jo Påskeaften, så da var det tid for påskeegg. Laget noen kart for å starte apekatten, da det var hans oppgave å legge de ut og markere hvor egget havnet på de ulike kartene. Endte opp med totalt 4 kart på hvert barn. Så de har gått gjennom garasje, plen, og ulike deler av huset. La ut et lure egg ved kart nr 2. Da de så et egg trodde jo de det var det, og skulle gå inn for å titte. Men neida, et nytt kart..
Inntil de fant hovedegget som lå i stua. Øynene ble ganske store da de fikk de største eggene som var å oppdrive. Mange kart = stort egg. Rettferdig må det være..


Veldig blide jenter, og en veldig takknemlig mor som er glad hun endelig bor nærme nok nabolandet, så godisen ikke sprenger alle budsjetter. ;)



I kveld er det atter en nydelig middag hos svigers, hvor det blir både god mat og kake, og en hyggelig prat. Det blir bra.


Minstemann er i hjerte mitt veldig nå, siden påsken 2007 var den påsken jeg virkelig kjente på frykten over å miste han. Han er jo så mye syk og svak, hva skal det bli av deg lille gutt. Begynte jeg ikke allerede da å ane at noe ikke helt var som det skulle? Leukemien var i full blomst, og spiste grådig av kroppen allerede da. Det er så vondt å tenke på..
God Påske alle sammen, og klem litt ekstra på alle de små som finnes rundt omkring. Man vet aldri når det kan bli den siste.