mandag 30. november 2009

Ventetiden har begynt..

Som jo alle har fått med seg var det 1. advent i går, og vi har tent lys, pyntet og gjort litt småtteri.

Det var vært busy busy de siste dagene nå, med flying hit og dit, og fram og tilbake. Nå denne uka skal det roes litt ned. Litt må jeg gjøre, men jentene skal hverfall sove hos meg.
Nuh straks skal jeg henge opp pakkene til julekalenderene. Eldste sin er ødelagt oppdaget jeg. Mangler noen ringer, så de må jeg få kjøpt til neste år. Orker ikke pese med det nå.. Hun får bruke min. Jeg trenger den ikke..

I morgen er det litt trening! Det går veldig fint... Buksene er blitt løsere, men vekta har stoppet litt opp. Skeiet ut litt mye i helgen, og nå må jeg hente meg inn. Jeg har begynt å legge på vekt nå, så det går framover.

Sist jeg trente spurte noen om jeg var proff! Helt seriøst.. Han sa jeg løftet så tungt, og teknikken var bra. Jeg måtte neste le litt..
Men hvorfor ikke. Det er ikke så vanlig med jenter som løfter tungt. Jeg er nesten alene i "gutteavd" / løfte jern-delen. :------)

Nå løper tiden fram mot jul, og det er både bra og skummelt. Man får bare senke krava og forventningene, så blir dette bra. For at det blir en gave-snål jul, det kan ingen se bort fra. Sukk.

tirsdag 24. november 2009

Pakker!

Jeg er med i ett opplegg fra et forum, og til nå har jeg fått flere pakker enn jeg hadde regnet med.
Ikke det at jeg hadde regnet med noen, for det er ikke et fast opplegg. Man _må_ ikke gi bort noe, og man kan gi bort masse, uten å få noe igjen.

Poenget er at den som har noe å bli kvitt, eller noe de ikke trenger, så kan man gå gjennom ønskelistene til noen andre og gi det bort. Enkelte ganger avtaler man å møtes om det er større ting. Dette er ganske spennende..

Det øverste på min liste var diverse bøker, og hittil har jeg fått mange! :D Man er jo så barnslig at man vil ha mange pakker... ;-) Jeg har gitt bort endel, men jeg må si at portoen er dyr.

Treningen går supert! Trente på søndag, og jeg er så lite støl i dag at jeg kunne trent i dag, men venter til i morgen. Snart må jeg tenke på å legge på litt.. Jeg tok femti kilo på knebøyen, og jeg går helt fint rundt omkring. Apekatten tok rundt 45, og har hatt vondt for å gå! Fysiologisk skal jo han være stand til å ta mer enn meg, og på langsikt så får han nok trent seg til det. Men jeg synes det var utrolig morsomt! Jeg tar mer enn han i knebøy. *stolt*
knebøyen: 
Jeg bruker 10 kg som oppvarming 15 * 2, så går jeg på
30 kg 10*3, så 50 kg 10*3. Ti sekunders pause mellom hvert sett. Et sett er da 15 eller 10.
Det er det eneste jeg trener av bein foreløpig.. Men jeg ser resultater. Buksene sitter løst.. Og det skal jo egentlig være omvendt, for jeg bygger muskler. For jentere er det litt lettere. Vi blir bare sterke. Om jeg da ikke trener tre timer hver dag, og er flink med kosten. Da skulle jeg nok klart å bli bodybuilder. Men det vil jeg ikke.. Ikke har jeg så god lyst.

Resten er mage, rygg - både øvre og nedre, armer - bi og tri, og bryst. Kooooser meg! ( hvertfall når du ser resultater..)

Svetter som en gris, lukter som en hest,  løfter som en bjørn, da blir Heidi stolt som en hane! Nå var det ikke mening at dette skulle bli en treningsblogg heller..

Det skjer ganske mye spennende i Heidis verden. En gang utpå nyåret skal denne lille familien flytte sammen med apekatten. .Det hadde vært hyggelig med litt mer kontakt med apekatten, og ting føles riktig nå. Så får vi se da.. ;-) Han er en flott bonuspappa, og jentene er blitt veldig glad i han, og de trives.

Apekatten, til tross for at jeg skriver lite om han, så betyr han mye for meg. Han er så morsom. Han kan prate med meg i timesvis, og han forstår meg selv om jeg ikke gjør det selv. Han titter på deg med blå øyne, og ber meg om å våge ting jeg ikke trodde var mulig. Vi har nok trengt hverandre på mange ting. Han ler av/med meg stadig vekk, for jeg er morsom. Så du vet.. Han er der når jeg trenger han, og jeg er der for han.
Men vi er like dramatiske, så det spørs om ikke det går med noen tallerkner når det blir en oppildnet diskusjon etterhvert. Hehe. 


Til middag blir det taco! Ja, påen helt vamlig tirsdag. Jeg har ikke barna i helgen, så da blir det nå. Tacoskjell fra Santa Maria er glutenfrie, og det er taco mixen også. Så da er det bare å dytte innpå.
God tirsdag!

torsdag 19. november 2009

Hallo i luken

Jeg bare digger gamle sketsjer som Fleksnes og Harald Heide Steen jr. Det trenges en god latter innimellom..

Dagfinn Lyngbø er også morsom, men utgår som klassiker.

Nuvel, jeg skulle bare oppdatere med å si at jeg lever. Har trent gang nr 2. (svømt tusen meter også! )  Det tok totalt 6 dager *knegg* før jeg kunne fått trent igjen. Allerede nå kjente jeg framgang. Nå kom jeg meg gjennom programmet, og selvsagt er jeg helt skutt, men ikke på langt nær så ille som sist. Jeg kjenner jeg er støl i armene, og litt sår i beina. Jeg blir nok enda litt verre i morgen, men så går det over. Skal ta litt ekstra tilskudd av proteiner i dag, så hjelper det på repareringen.

Målet er å få trent dette programmet tre ganger i uka, det vil si med to hele dager mellom, så totalt to ganger ene uka, og tre ganger andre uka, fram til jul. Nytt program på nyåret, og da blir det enda mer belastning og litt andre øvelser. Jeg er ikke redd for å bygge muskler. Merker det alt på klærne, og har fått kommentarer på at jeg er blitt smalere i ansiktet. Totalt er det ned ca 4,5 kg på 10 dager. Det går _litt_ for fort, så jeg håper det balanserer seg ut etterhvert. Jeg er vant til å gå ned i vekt ( like vant til å gå opp) Så jeg vet jeg burde gå ned like fort/sakte som jeg gikk opp. Men i starten er det jo mye vann da.. ;-)
Jeg er hvertfall nødt til å holde matinntaket på topp, ellers greier jeg ikke dette tempoet. Muskler trenger mat,og det er dårlig kombo og bygge muskler og slanke seg. Det er ganske vanskelig uten å skade seg..

Akkurat nå hører jeg på Joshua Kadison med 'Jessie'. Synger med for full hals!

Russisk ubåt har drevet med fiske i norsk farvann! Se her..
Kapteinens kommentarer på hvordan dette har kunne skjedd : "Man ser jo ikke den grense under vann"

lørdag 14. november 2009

Jeg. Er. Virkelig. Død.

som jeg sa.. Jeg ville ikke klare å gå. Jeg vagger faktisk! VAGGER!! Det er meg og endene vettu.

Jeg fikk noen utrolig søte potter av svigemor tilmin bursdag, men siden de er mindre enn standard målene, så har jeg ikke fått tak i noen blomster. (egnede blomster.. )

Men det har jeg gjort nå! Jeg fant to søte novemberkaktuser, og de passet perfekt..

Jeg har en annen som også, den er faktisk i full blomst..


Den har en nydelig farge, selv om det ikke kommer så godt fram her.. Bildene bak er av minstemann. Jeg liker å ha blomster, og levende lys rundt/ved de baby-bildene hans. Ikke akkurat noe alter, men det er hyggelig..
Jeg liker det på nin egen gode/såre måte.

Jentene har vært på hyttetur med speideren, og er nå levert hos sin far til i morgen. God med noen timer for seg..
Har ruslet med hunden, og det vil si jeg vralta i vei. Merkelig nok er jeg ikke støl i magen, eller ryggen/ brystet. Men bare overarmene og selve låra. Det sier seg det at jeg nok ikke har vært _for_ opptatt av å trene armene. Egentlig litt synd for det er greit å forebygge grevinne-hengen. Og det at jeg er støl i beina er ikke pga jeg ikke trent dem.. Men belastningen var dobbelt så mye som tidligere. Er det rart jeg ikke klarer å gå skikkelig?

Jeg har forelsket meg helt i en usalta nøttemix med tørket frukt. I ettertid får jeg vite at det er mye proteiner i det, og det trenger jeg for å bygge muskler. Ja, jeg vil bygge muskler.. Ingen bodybuilder, men det skal mye jobb til, men jeg vil ha sterke bein og armer, og gjerne løfte tungt i benken. Det gir _meg_ motivasjon og glede.
Men de nøttene.. De har vært redningen! Den tørkede frukten gir meg litt søtt, og nøttene gir meg metthet og prottiser. Veldig bra.. Sunt erre også.

Da skal denne frøkna roe helt ned, og lese litt.. Og kanskje tenke på kosemat til i kveld. Det lukter pizza.. Hmmmm...

torsdag 12. november 2009

Jeg. Er. Død.

I motsetning til de innleggene som starter med "jeg lever" må jeg rett og slett si at jeg er litt dø.

Jeg har hatt en personlig trener i dag, og fått nytt program. Jeg har rett og slett vondt i muskler jeg ikke ante jeg hadde :s

Jeg gruer meg vilt til i morgen, for da kommer jeg ikke til å klare å gå. MINST.

Ellers skjer det ikke så mye i mitt liv.. ( selv om det er store ting på gang, som kan ende som alt eller ingenting. ) Dagene går sin gang, og nå skal jeg bruke tiden jeg har til å komme meg i skikkelig form. Slik jeg var for et år siden. Det var skuffende å løfte bare en brøkdel av det jeg vanligvis har klart. sukk.

Litt Tom Petty and the heartbreakers og jeg er god som ny, ;-)

tirsdag 10. november 2009

pønskeluretenke

Kanskje det skjer noe spennende snart?

Hvem vet....   :--------------)

Jeg grubler og tenker hvertfall. Hmmmmm.

Lasagne 2

I dag ble det lasagne, men denne gangen brukte jeg glutenfri makaroni. Faktisk ble det billigere..

Den ostesausen og kjøttsausen jeg lager kan brukes til så mangt. Som beskrevet her..

Man kan bruke all slags pasta, og legge det i etasjer. Man kan legge kjøttsausen og ostesausen i etasjer, og på toppen tar man potetmos og strør litt ost på. Det blir veldig godt.
Det er nok bare fantasien som setter grenser..

Ganske snart skal jeg prøve meg på en kyllingrett jeg har hatt lyst til. Den er naturlig uten gluten, pga råvarene ikke har det, så det føles ikke som det er glutenfri kost. Jeg merker jeg kan bli litt lei av å hele tiden tenke at jeg spiser glutenfritt. Godt man har knekkebrød. ;-)

Vekten går bra, og jeg trener og trimmer.

Gått to lange turer i dag, og trent på senteret. På torsdag er det en ny veiledningstime på senteret, og da får jeg nytt program. Det kanskje setter i gang motivasjonen til å trene enda mer enn jeg gjør nå.

mandag 9. november 2009

krise avverget!

På fredag dro jeg med ovnen til elkjøp, og den ble faktisk byttet!

Jeg har fått en som er helt lik den jeg har, og jeg er veldig fornøyd. Den er veldig bra, og får fort opp varmen. Så kan jeg skru den av, og nyte en kveld under pleddet.

Helgen har vært hektisk, både fysisk og psykisk.. Jeg fikk en liten a-ha opplevelse på fredag med tanke på hvordan jeg har spist i den siste tiden. Strustemetoden fungerer ikke, og jeg kan ikke lenger skjule at jeg har hatt et alt for høyt inntak av kalorier. Totalt 14 kg over trivselsvekta nå, og jeg som har jobbet så hardt.. Vel, vel.. Brette opp armene, og begynne på nytt. Starta i helgen, og spiser jevnt og trutt, og ofte. To knekkebrød, hver annen eller maks hver tredje time. Nå må det bare skjerpes inn.

Ironisk nok skal jeg unne meg et kakestykke når jeg har gått ned noen kilo, for å ikke nekte meg alt.
Er jeg tilbake på triveselsvekta, så har jeg tenkt å unne meg noe virkelig fint! :D gleder meg alt..

Jeg vet jeg kan få det til, det må bare litt innsats og vilje til. *mumler stygge ord*

Og det skal jeg finne..

(veide meg i dag, og vekta viser alt ned en kilo fra fredag) Neste veiing er om en uke..

fredag 6. november 2009

Brrr

Det er kaldt her..

Den oljefylteovnen kan ikke brukes, for den lekker.. Jeg ser ingen mulighet til å få kjøpt en ny på lenge. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre.. *sukk*

Jeg har åpen løsning så den ovnen på kjøkkenet har ikke sjans til å få varmet opp både kjøkkenet og stua / soverommet.

Og lille frøkna har fått løpetid, så nå er det full fart. ;-)

torsdag 5. november 2009

Når katten(e) er borte

danser musa på bordet!

I dette tilfelle er "kattene" sendt til sin far, så "musa" inntar en stooor uforskammet mengde med is, beina på bordet, høy musikk, og venter på at klokka skal bli nok så man kan krype bort til en vennine..

Akkurat nå bare nyter jeg... *trekker pusten godt ned i magen*

(*kremt*  også har jeg spist gyros i dag, med en pose potetmos. hihi.)

Denne frøkna smiler bredt! :D

onsdag 4. november 2009

Tikka masala!

Beklager, jeg har blitt en slik som oppdaterer hva vi spiser...

Det var virkelig ikke meningen!

Dagens middag hvertfall, var en blanding av den fra i går, og noe nytt. Laget så mye grateng i går, at jeg kunne ta resten i dag sammen med kylling og et tikka masala glass. Veldig godt..

Varmet opp gratengen, og mens den ble varm.. Stekte kylling og helte over et glass med tikka masala. Ikke hvilken som helst glass, for denne må være glutenfri.



Denne bruker vi..  Den er ikke så sterk som de andre, og virkelig rund og fin i smaken. Finnes sammen med flere andre alternativer som korma bla. i hylla med "spesial kost" / økologisk / helsekost-varer i butikken..

Litt ris og blomkål/brokkoli til er favoritten, men gratengen var deilig.

Nuh er det ut for å "drukne" barna. De ser jo ut som de prøver på det.. ;-)


tirsdag 3. november 2009

Blomster!

Og det på en helt vanlig tirsdag.. Snille mamman min. Jammen hadde hun ikke kjøpt en ny dørmatte også, som jeg trengte. <3


Denne hører jeg på nå, og er helt forelsket.. Owl city - fireflies, må høres.. Hør alle de små lydene, og sjekk videoen. Svigerinna mi fikk meg hekta..

I dag spiste vi glutenfri blomkålsgrateng. Jeg har to flotte jenter som elsker fisk, så hver gang det kommer torsk eller laks eller ørret, så er de i himmel. Det er bare mor som holder igjen.. ( orker ikke alltid lukta gitt.. )

I dag ble det altså blomkålgrateng med ost og bacon, og laksebiter ved siden av.. Kjøper fire biter som er ferdig marinert til oss, og det er ingenting igjen. Jeg fikk knapt en helt bit selv. :-----)
( koker blomkålen litt i buketter knapt mør, sammen  med en buljongterning. Legger den i ildfastform, heller over hvit saus jeg har laget med litt ost. Strør over bacon jeg har stekt i panna, deretter litt ost på toppen. Setter i ovnen på ca 200 grader, i 20-30 min.  til osten er gylden. Alt etter som eget ønske.. Steker valgt kjøtt ved siden av..)

Jentene fikk vaksinen i går, og det har så langt gått knirkefritt. Flinke, flnke jenter som tok sprøyta uten et eneste surt mine.

Hva mer kan jeg ønske meg?

Sukk hjerte, men brist ikke..

mandag 2. november 2009

Lasagne

Dette med at ett av barna kun spiser glutenfritt har gitt meg noe hodebry. Mange av middagene jeg lager / har spist har vært glutenfrie for min mor har cøliaki, så noe har jeg fått inn med morsmelka kan man si. Men det handler ikke bare om at de skal være glutenfrie, det er det minste problemet faktisk..


Derimot er det å finne _gode_ glutenfrie oppskrifter! Som fungerer for min lommebok, for min tid og sist men, ikke minst : passer for datteren! Hun er kresen/ sær / bortskjemt av en annen verden.. Så jeg må gjøre om alle hennes gamle favoritter til gode glutenfrie alternativer.

I dag blir det altså lasagne.

Slik blir den til hos meg. Beklager de som krever nøyaktige oppskrifter.. Denne oppskriften passer for de som kan lage hvit saus alt bla.

Steker valgfritt kjøtt, bare det er deig. Ala karbonadedeig, kjøttdeig av kylling o.l. Stekes gjerne sammen med litt løk. Ca 400-500 gram kjøtt.

Når den er ferdig stekt, tilsetter jeg en boks med tomatpuré,en boks hakkede tomater ( Finner bokser med tomater som har tilsatt hvitløk og basilikum) sopp og diverse annet. Feks. gulrøtter i biter, ananas..
Sper på med litt vann så den ikke koker tørr. Lar den bare putre 10 min eller så. Tilsetter litt salt og litt sukker. ( ja, sukker.. For det balanserer ut den skarpe tomatsmaken. )

Lager hvit saus med maizennamel, melk og smør. Ca 8 dl melk. Tilsetter en håndfull ost i sausen.

Tar egnet ildfastform, begynner med ostesausen, så glutenfrie lasagneplater, ( har fått tak i fiberrike plater nå )så kjøttsaus, så hvit saus, lasagneplater osv.
Minst tre lag. drysser på litt mer ost på toppen. Steker den i ovnen på ca 180 grader, i 30 min. Lar den stå minst 10min etter jeg har tatt den ut, så den får satt seg litt.


Etter at jeg knekte denne lage-mat-selv-fra-"bunnen"-ikke-er-så-skummelt-koden, så har en hel verden åpnet seg for meg. De siste årene har jeg derfor laget mange forskjellige middager og trikset og mikset. Veldig morsomt.
Jeg liker "vanlig" mat og ikke for sært, og ikke så mye sjømat opplegg som blåskjell og sånt. :s Annet enn det spiser jeg omtrent alt.. Liker å komme meg bort fra de ferdige pakkene med alt sammen. Nå inneholder jo alt hvetemel også så er ikke så lett det der..

Mangler et godt alternativ til tomatsuppe.. Den blir liksom ikke helt slik jeg vil kjenner jeg.

:)